Arnold Amateur Madrid, 50. Olympia ja unenlahjat

Keskiviikkona taisi koko Suomen joukko startata kohti Madridia (jo viime vuosista on opittu, että reissuun saa varata aikaa jo liikenteen kuin järjestelyiden puolesta). Kilpailemaan lähti Bikini fitness sarjoihin Jasmin Qvick, Mia Lahti ja Sari Perälä, joista kukaan ei päässyt finaaliin, kilpailijoita on paljon ympäri euroopan ja taso kova. Body Fitness lavalle Madridissa alle 168cm sarjassa kilpaili Hanna Saario sijoittuen upeasti neljänneksi, 21 kilpailijan joukosta, onnea vielä Hanna! Fitness sarjassa Pia Pajunen pääsi perjantaina finaaliin, joka käytiin tänään ja Pia otti kuin ottikin kultaa sekä voitti vielä fitness overall tittelin, jonka myötä hänelle tarjotaan Pro korttia eli mahdollisuutta siirtyä ammattilaiseksi. Ei voi muuta todeta kun WAU Pia, onnea! Men´s Physiquessa kilpaillut Johannes Leivo ei myöskään yltänyt aivan finaaliin asti. Miesten kehonrakennukessa kilpailleet Jani Sarviluoma alle 100kg sekä Mikko Leppänen alle 85kg ei kumpikaan yltänyt finaaliin. Mutta Kille Kujala toikin sitten miesten kehonrakennuksesta (raskas sarja) upeasti ensimmäisen kansainvälisen mitalin sitten vuoden 1995, hopean! Onnea Kille! Ja Biancaneve on tyttöjen kanssa ollut messuilla myös, odotan innolla raporttia Umpulta kun kotiin pääsevät :).

50. Olympia kilpailtiin Tampereen karsintojen kanssa samana viikonloppuna ja palataan vielä siihen. Olympia on mailman suurimman fitness- ja kehonrakennusliiton IFBBn suurin ja arvostetuin ammattilais tapahtuma sekä titteli. Tänäkin vuonna se käytiin Las Vegas Convention Center ssa ja Orleans Arena lla  Nevadassa. Olympia on joka vuotinen kilpailu johon ammattilaiset ympäri vuoden keräävät pisteitä osakilpailuista päästäkseen kilpailemaan Olympiassa. Olympiassa tittelit jaetaan sarjoissa 212 Olympia – alle 96,5kg miesten kehonrakennus, Mr. Olympia – miesten kehonrakennus avoin sarja, Figure Olympia – Body Fitness, Fitness Olympia – fitness, Bikini Olympia – Bikini fitness, Women´s Physique Olympia, Men´s Physique Olympia sekä Ms. Olympia – naisten kehonrakennus. Itse tottakai odotin esikuvani Dana Linn Baileyn esiintymistä Women´s Physique sarjassa, Dana Linn voitti vuotta 2013 ensimmäisen Olympia tittelin omassa sarjassaan ja odotin hänen sillä kunnolla vievän tämänkin vuoden. Dana Linn on ainoa ammattilainen jota seuraan somessa päivittäen, en pelkästään huikean olemuksen ja ihaltavan kunnon vuoksi, vaan myös siksi että mimmissä on asennetta! Voitot jaettiin kuitenkin tänän vuonna näin:

Mr. Olympia – Phil Heat, joka puolusti viime vuoden titteliään       ashley1

212 Olympia – Flex Lewis

Ms. Olympia – Iris Kyle, on muuten 10 x Olympia voittoja!

Bikini Olympia -Ashley Kaltwasser

Figure Olympia – Nicole Wilkins, nähdään myös suomessa Nordic Fitness Expossa 12-13.10 Lahdessa

Men´s Physique Olympia – Jeremy Buendia

Women´s Physique Olympia – Juliana Malacarne

Fitness Olympia – Oksana Grishina

Viikko onkin taas mennyt yhdessä hujauksessa, alku viikosta kävin HaagaHeliassa läpi opintosuunnitelmaani ja loppuviikosta pyörähdin tulevassa työharjoittelupaikassani. Kovia, loppuun asti vietyjä treenejä hyvällä fiiliksellä, kunnes lauantaina taas sängyn pohjalla kurkku kipeänä.  Urheilija ei tervettä päivää näe, mutta viikko tolkulla pyörivä flunssa erilaisine jälkitauteineen ja sivuoireineen ovat tämän syksyn vitsaus. Tämän takia siis jäi lauantain etureisi jumppa sunnuntaille. Hyvä näin, koska tänään se kulki! Kovin sarja tuli tehtyä kyykyssä, 60kg x 16 80kg x 13 100kg x 10 ja parilla pudotuksella alas, huh. Muut kolme liikettä hain puristuksella ja pari sarjaa pohkeita päälle. Enään ei pari lappua tosiaan riitä saliohjelmalle, nyt paperia on nippu, lol. kuva.PNG

Aiheeseen päiväunet eli päikkärit, ihan parasta :). Lupaan kevään kisoihin asti joka päivä (aina kun pystyn) nukkua päiväunet.  Lihas kasvaa levossa sekä tasaiset ateria välit ja lepo tasaavat myös insuliinituotantoa. Toinen osapuoli totesikin yksi päivä, että onneksi nukun naiseksi paljon niin minua tuskin haittaa hänen hyvät unenlahjansa offilla. Yöunet saattavat helposti venyä 10-12 tuntiin johon päälle nukun mielelläni parin tunnin päiväunet ennen salille lähtöä. Nyt on myös saanut nauttia älyttömän kauniista syyspäivistä ja vaikka näin offilla kaikki aerobinen liikunta on minimissä, tykkään käydä metsässä lähes päivittäin kävelemässä hieman pidempiä lenkkejä koiran kanssa.

Päivät vähenee, jännitys kovenee! Vaikka itse ei lavalle nousekkaan jännittää jo nyt niiin paljon :), kuinkahan mä pysyn nahoissani nämä viimeiset päivät…

kuva-3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *