NFE karsinta Jyväskylä

Olen siinä mielessä oikeutetussa asemassa, että pääsen seuraamaan tänäkin syksynä Nordic Fitness Expoon kilpailijoiden valmaistautumista todella läheltä, joskus jopa liiankin :). Nordic Fitness Expo on Suomessa suurin Fitness alan tapahtuma (maailman suurimman Fitness- ja Kehonrakennnusliiton IFBB:n järjestämä). Lauantaina järjestettävän Nordic Pro ammattilaiskilpailun voittajat nappaavat suoraan lipun ensi vuodelle Olympiaan, sekä Nicole Wilkins Fitness Championships amatöörikilpailun voittajat itselleen ammattilaiskortin. Näin on täältä perähikiästäkin mahdollisuus päästä maailmalle, mikä on mielestäni aivan loistava tilaisuus!

Enemmän henkilökohtaisesti kiinnostaa miesten kehonrakennus tänä syksynä, kuin oma lajini women´s physique tai muut fitness -lajit.

Taso miesten kehonrakennuksessa on tänäkin vuonna vaihteleva, mutta selkeästi viime vuotta kovempi. Kehonrakennuspuolelle tarvitaan ehdottomasti uusia ammattilaisia Suomesta ja nykyään se vaatii arvokilpailuvoiton, enää ei pelkällä Suomen mestaruudella saada ammattilaiskorttia. Potentiaalisia kilpailijoita kuitenkin on, vaikka taso maailmalla on aivan toista luokkaa kuin Suomessa. Jenkeissä kun laji on miljoonabisnes, täällä vielä niin lapsen kengissä, vaikka hyvään suuntaan ollaan menossa :). Jännityksellä odotin mahtuuko Heinäsen Markus alle 90kg sarjaan ja esitteli varmasti parempaa kuntoa kuin koskaan, Leppäsen Mikon jalat on ihan jäätävät. Raskaan sarjan vei odotetusti Kille, mutta kun eilen näin Wileniuksen kuvan, tulee expossa jännittävä taisto raskaan sarjan mestaruudesta.

Puolueellisesti jätän tuon alle 80kg sarjan kommentoimatta, mutta siinä olen samaa mieltä, että taso Jyväskylässä ei todellakaan ole sitä mitä Expossa on odotettavissa, selvää oli että voitto tulee kotiin. Tulevana lauantaina pääsenkin sitten analysoimaan Tampereen tason, hm… :). Omat suosikkini on minullakin, ennen kaikkea on kuitenkin iso hatun nosto jokaiselle joka sinne lavalle nousee!

1jyvaskyla-14421

Fitness -sarjoissa hyppäsin huoltajan rooliin takahuoneeseen, Huhtalan Noora odotetusti ja hyvänä ystävänä esitteli ihan jäätävää kuntoa BF -puolella. Ensikertalaiseksi upea suoritus. Tosin kovin pehmeä oli kaikkien sarjojen taso, johtuen varmasti linjauksesta. Tuntui, että ne ketkä minun silmääni olivat hyvässä kunnossa eivät pärjänneet, kun taas huomattavasti pehmeämmällä kunnolla tuli suoria SM-paikkoja Lahteen. Johtuuko ehkä siitä, että kotona on tullut katsottua -eimitenkäänverrattavissa- miestä kenellä on perse suoraan sanoen säikeillä :). Ja hyvähän se on taas sieltä takahuoneesta arvostella, heh. Kilpailijoita on paljon, huh ja tosiaan eliminaatio on kovaa. Jännä on näitäkin katsella.

Miesten shortsisarja meni kokonaan Jyväskylässä minulta ohi, ja niin taitaa mennä Tampereellakin. CBB esittele myös hyvin laajaa kirjoa, lavalta löytyi niin EM -mitalisteja, kuin ensikertalaisia. Ensi vuonna lupaan ryhdistyä näidenkin suhteen :).

Tuli itsekkin häärättyä järkkärikameran kanssa Jyväskylässä, mutta kyllä ne parhaimmat kuvat on taas ammattilaisten käsistä, www.pakkotoisto.com löytyy Mike Sirénin ottamia kuvia sadoittain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *