NFE karsinta Tampere

Sateisen syksyistä maanantaita. Perjantaina starttasin pösön :) kohti Tamperetta ja illalla ehdittiin jutella vähän tyttöjenkin juttuja, menee aika niin nopeasti että tuntuu kaiken tämän hässäkän keskellä jäävän välillä liian vähän aikaa ystäville. Kiitos Tainalle yöpaikasta! Lauantai vierähti aamusta asti Tampere talolla ja iltapäivästä lavan takana huoltohommissa.

Aamupäivästä lauantaina tarjottiin taas päivän mielenkiintoisin kokonaisuus, miehet ja naisten fitness fysiikka. WPD n taso on noussut kokonaisuudessaan, mikä oli ihan älyttömän upeaa huomata. Toivottavasti laji saa vielä enemmän kilpailijoita jo ensi keväänä ;). Tiina Kasvi vei voiton, Niina Pellikan tullessa toiseksi. Tiinan esiintyminen on jotain sanoin kuvaamatonta, sitä on vähän vaikea laittaa kenenkään paremmaksi, vaikka mielestäni Niinan kunto oli parempi, mutta poseerauksissa ja esiintymisessä ei kukaan yltänyt Tiinan tasolle.

wpd

Women´s Physique

Miesten fysiikka ja CBB oli kärsinyt tasoltaan sekä osanottaja puoleltaan, Vertti Harjuniemi esitteli fysiikan puolella ehdottomasti suomen kärkeä tyylikkäällä ja itsevarmalla esiintymisellään. Samoin miesten kehonrakennuksen puolella alle 80kg sarjassa ei ollut kuin yksi kilpailija. Moni kilpailija kehonrakennuksen puolella ei lähtenyt vedättämään painoa sarjaan jossa Expossa kilpailee, jonka takia kilpalijalistat ennakkoilmoittautumisesta menivät uusiksi. Alle 90kg olikin sitten positiivinen yllätys, Leskisen Jari vei voiton upealla kunnollaan, Maaniemen Samin tullessa toiseksi. Samin sarja kun selvästi on alle 80kg, vaikka karsinnan kilpailikin isommassa sarjassa, tämä antaa ehkä osviittaa kuinka kova tulee alle 80kg olemaan Expossa. Samoin alle 90kg kun samalle lavalle nousee Leskinen, Pöyhiä, Leppänen. Yli 90kg varmasti monille yllätyksenä tuli Pajunojan Lasse, jonka uskottiin jälleen kerran jättäneen dieetin kesken loukkaantumisen takia, mutta näin ei käynytkään. Peter Wilenius on kasvanut aivan järjettömästi CBB vuosistaan, tiesin että sieltä on kova paketti nousemassa lavalle mutta et noin kova huhhuh. Väri ja viimeistelyt eivät tainneet Wileniuksella mennä nappiin, mutta Expoon on vielä aikaa. Wilenius nappasi siis ykkös sijan, Pajunoja toisen ja Expossa alle 90kg nähtävä Pöyhiän Pauli oli kolmas. Paulinkin lopullista kuntoa Expoon jään odottamaan mielenkiinnolla.

alle 80

Fitness sarjat alkoivat iltapäivällä ja kerrankin oli malttia katsoa kaikki. Oona Ylitolonen otti vapari fitneksessä voiton akrobaattisella vapaaohjelmalla ja parhaimmalla kunnolla, tämä voitto vie hänet myös MM kisoihin Meksikoon. Lyhyen ja keskipitkän Body Fitness n kärkikolmikko oli molemmissa kova (alle 163cm Autti-Levanoja-Vehviläinen alle 168cm Saario-Paju-Vaalikivi), ja kärkipaikkojen jako on varmasti vaatinut tuomareilta mietintää. Hanna Saario upealla kunnollaan ja Maru Vaalikivi jotenkin jo pro-maisellaan esiintymisellään jäivät erityisesti mieleeni. Lyhyessä sarjassa toiseksi tullut ja keväällä voittanut Iina Levanoja on varmasti myös monelle kova vastus Expossa. Pitkän BF sarjan taso olikin jotenkin kärsinyt.

Bikini sarjat kisattiin viidestä eteenpäin, ja vaikka yritän kuinka saada itseäni innostumaan tästä niin ei :). Jotenkin laji ei vaan mene mun ymmärrykseen, tai se mitä siinä haetaan. Ja katsomossa oli Tampereella enemmän ihmisiä aamupäivästä katomassa miehiä ja BF ää kuin myöhemmin bikiniä??? Tätäkin lajia moni tyttö treenaa oikeasti tosissaan ja tavoitteellisesti, niin joka kerta kärjessä on kuitenkin niitä ketkä ovat luonnostaan lahjakkaita ja geeneiltään sopivampia käytännössä ilman työtä. Haetaan taas pehmeämpää linjaa, mutta kun maailmalla pärjää ne kireät tytöt. Tämä on taas niitä hetkiä kun on hyvä arvostella sohvan pohjalta :D. Kilpailjoita oli vähemmän kuin Jyväskylässä, joten aika haipakkaan käytiin nämäkin sarjat. Kuten BF ssa niin Bikinistäkin jokaisen sarjan kaksi parasta pääsi Tampereen karsinnoista Nicole Wilkins Championchip kilpailuun sekä kuusi parasta Expoon. Oma huollettavani Lena karsiutui jo ensimmäiseltä kierrokselta joten ei jääty enään kilpailuja katsomaan loppuun vaan suunnattiin nassut kohti Vantaata.

Manse Muscle Show jäi siis tänäkin vuonna näkemättä, mutta siellä oli tuttuja liikkeellä hyvän asian puolesta. #TÄÄONMUNJUTTU Facebook ryhmässä voi jokainen käydä kertomassa oman tarinansa ja lukemassa muiden!

Mulla täytyy olla aina kehitteillä jotain pientä itselleni, ja nyt on pohkeiden kasvatus talkoot, jei! Se miten niitä jumppaillaan salilla sai vähän uutta potkua kun keskustelin aiheesta Pöyhiän Paulin kanssa (kiitti vinkistä :)) Sportlifen kuvauksissa muutama viikko sitten, plus kävelen päivittäin korkokengillä. Kyllä, Halosen Matti sanoi joskus mulle, jos suomalaiset naiset kävelisivät yhtä paljon korkkareilla kuin Itä-Euroopan olisi kaikilla meillä paljon paremmat pohkeet ja ryhti (varmaankin ihan leikillään, mutta :D). Eli kokeillaan nyt mikä mahtaa olla lopputulos.

800_3999

Viikonloppuna käytiin myös 50. Olympia. Viikonloppuna pariin otteeseen tuli mietittyä kuinka upeaa sinne olisi joskus katsomoon päästä paikan päälle ja varmaan sen takia viime yönä siellä olinkin unessani :). Palataan kuitenkin Olympiaan ja omiin treeneihin sekä valmennuskuvioihin seuraavalla kerralla, katabolia peikko iskee muhun kohta muuten kiinni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *